Verplichte nascholing Code 95

Als beroepschauffeur ben je verplicht om iedere vijf jaar 35 uur aan nascholing te volgen. Dit houdt in dat je vier theoriedagen en één praktijkdag moet volgen. Deze dagen zorgen ervoor dat jouw kennis op peil blijft, en is daarnaast een bewijs van jouw vakbekwaamheid. Heb je al jouw nascholingsuren behaald? Dan krijg je een Code 95-vermelding op jouw rijbewijs. Deze is vermeld achter de voertuigcategorie en is voor vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je weer minstens 35 uur aan nascholing te volgen voor een verlenging hiervan.

 

Voor wie is dit verplicht?

De 35 uur aan nascholing voor Code 95 is verplicht voor iedereen die voor zijn of haar werk een voertuig bestuurt waarvoor een van de volgende rijbewijzen nodig is: C1, CE, C1E, D, D1, DE, D1E.

 

Hoe kun je jouw Code 95 halen?

Om al je nascholingsuren te behalen, is het nodig om één praktijkcursus te volgen. De overige 28 uur besteed je aan vier theoriecursussen. Work Academie, onderdeel van Worktrans uitzendgroep, biedt verschillende Code 95 cursussen aan. Deze cursussen worden gegeven door ervaren docenten uit de praktijk. Door de kennis en ervaring die zij hebben opgedaan in de praktijk zijn zij in staat om jou als beroepschauffeur te voorzien van alle nodige informatie. Dit gebeurt op een informele en interactieve manier. De cursussen worden op 7 locaties door heel Nederland georganiseerd, dus er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt!

 

Waar kan ik zien hoeveel nascholingsuren ik nog moet volgen?

Bij het CBR (examenbureau CCV) wordt verplichte nascholing geregistreerd en bijgehouden. Op “Mijn CBR” kun je jouw persoonlijk nascholingsoverzicht bekijken. In dit overzicht kun je de volgende gegevens vinden:

  • Urenregistratie
  • Overzicht nascholing
  • Geldigheidsduur

 

Ik wil mijn rijbewijs C/D halen

Als je nog niet in het bezit bent van een rijbewijs C of D, kun je deze kosteloos bij ons halen. Je Code 95 wordt dan direct op jouw behaalde rijbewijs vermeld, dus deze hoef je niet apart te halen. Wil je meer weten over onze gratis opleiding tot bus- of vrachtwagenchauffeur? Bekijk dan een van onze websites voor meer informatie:

Haal gratis je C-rijbewijs: https://www.gratisvrachtwagenchauffeurworden.nl/ 

Haal gratis je D-rijbewijs: https://www.gratisbuschauffeurworden.nl/