Bij de cursus rijoptimalisatie schadepreventie ligt de focus vooral op defensief rijden. Dit is van groot belang, want de vrachtwagenchauffeur van tegenwoordig moet onder een steeds grotere druk en wisselende omstandigheden werken. De chauffeur dient namelijk rekening te houden met het weer, de verkeersomstandigheden en de ongebruikelijke acties van andere weggebruikers. Het is dan ook niet gek dat veel werkgevers het zeer op prijs stellen als jij als chauffeur deelneemt aan deze cursus. Met deze cursus kun je tenslotte jouw rijvaardigheden verbeteren en een veilige en verantwoorde rijstijl creëren. Hiermee bespaar je veel geld op onderhoud en brandstof en kun je tevens schades voorkomen.

Cursus Rijoptimalisatie Schadepreventie

De cursus rijoptimalisatie schadepreventie bestaat uit een deel theorie en praktijk. Het doel van deze cursus is om jouw rijvaardigheden te verbeteren, om zo een verantwoorde en veilige rijstijl te creëren. Zo kun je risicovolle situaties op de weg vaker voorkomen, en bespaar je daarnaast ook nog eens geld op onderhoud en brandstof.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is in het bijzonder bedoeld voor beroepschauffeurs die in het bezit zijn van een rijbewijs C en/of D.

Cursusinhoud

De cursus wordt verdeeld in 2 delen (theorie en praktijk). Tijdens de cursus komen diverse onderwerpen aan bod, zoals:

Praktijk

  • Onderwerpen theorie
  • Manoeuvreren
  • Omgaan met weersomstandigheden

Theorie

  • Rijtechnieken (kijken, observeren, concentreren);
  • Verkeerskennis;
  • Voorkomen van incidenten bij laden en lossen (C)
  • Voorkomen van incidenten bij op- en uitstappen (D)
  • Spiegelstand;
  • Schadeformulieren

Cursusduur

De cursus rijoptimalisatie schadepreventie duurt één dag (7 uur), waarvan 4,5 uur theorie en 2,5 uur praktijk. De cursus staat onder leiding van ervaren docenten uit de praktijk. Zij zijn in staat om jou te voorzien van alle nodige informatie. Daarnaast is de cursus informeel en interactief, en is er altijd genoeg ruimte voor vragen. Samen met jou zorgen we ervoor dat jouw rijvaardigheden worden verbeterd en je voortaan altijd veilig de weg op kan.

Locatie

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda of er een cursus bij jou in de buurt is.

Nascholing Code 95 punten

Deelname aan de cursus rijoptimalisatie schadepreventie kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je.

Zien wij jou op één van onze locaties?

Lees verder
calendar Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze categorie.
Bekijk onze cursusagenda voor actuele aanbod.
Bekijk onze cursusagenda  of  Neem contact op