Voor beroepschauffeurs is het van groot belang om veilig en schadevrij te rijden. Wanneer de lading onjuist wordt beschermd kan dit namelijk leiden tot grote schade en/of ongelukken. Daarnaast wordt de controle vanuit overheden steeds strenger. Hierdoor worden er steeds vaker hoge boetes uitgedeeld als de lading niet correct gezekerd is. Het is voor beroepschauffeurs dus heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de lading veilig, snel en conform de richtlijnen wordt gezekerd. De cursus lading zekeren biedt beroepschauffeurs alle nodige informatie om dit zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Cursus Lading Zekeren

Tijdens deze cursus staat de theorie centraal. Het doel van de cursus is om chauffeurs altijd veilig en schadevrij te laten rijden. Daarnaast is het van groot belang om chauffeurs te leren hoe je een lading goed kan zekeren. Bij de cursus krijgen cursisten ook meer inzicht in de problematiek waar chauffeurs mee te maken krijgen. Het is daarom ook voor leidinggevenden in de transportbranche een interessante cursus om te volgen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus is gericht op chauffeurs die ladingen vervoeren, leidinggevenden in de transportbranche en voor expeditie medewerkers.

Cursusinhoud

De volgende onderwerpen komen bij deze cursus aan bod:

  • De consequenties van een lading niet goed zekeren;
  • De Europese richtlijnen;
  • Krachten die spelen bij het vervoeren van een lading;
  • Methoden en principes van lading zekeren;
  • Het gebruiken van spanbanden, kettingen, blokken en wrijvingsmaterialen;
  • Gebruik van eenvoudige tabellen om vast te stellen hoe de lading gezekerd dient te worden.

Cursusduur

De cursus lading zekeren duurt één dag (7 uur). De cursus staat onder leiding van ervaren docenten uit de praktijk. Door hun jarenlange ervaring en kennis zijn zij in staat jou te voorzien van alle belangrijke informatie. Onze cursus is daarnaast interactief en informeel. Niet alleen je geheugen wordt weer opgefrist, ook vergaar je veel nieuwe kennis. Wij doen er alles aan om jou een leuke en vooral leerzame dag te bezorgen. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij altijd zo veilig mogelijk de weg op kan!

Locatie

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda of er een cursus bij jou in de buurt is.

Nascholing Code 95 punten

Deelname aan de cursus lading zekeren kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je.

Zien wij jou op één van onze locaties?

Lees verder
calendar Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze categorie.
Bekijk onze cursusagenda voor actuele aanbod.
Bekijk onze cursusagenda  of  Neem contact op