Het Nieuwe Rijden (vrachtauto)

De chauffeur heeft met het nieuwe rijden een grote invloed op het brandstofgebruik, de onderhoudskosten, de verkeersveiligheid en de uitstoot van CO2. Modern materiaal speelt een rol, maar als de chauffeur weet hoe hij moet rijden, levert dat kostenbesparing op, door minder brandstof gebruik en lagere onderhoudskosten. Bovendien wordt het milieu daar ook beter van.

Tijdens deze cursus krijgt de chauffeur inzicht in het eigen rijgedrag en de manier waarop brandstofverbruik en de uitstoot van CO2 kunnen verminderen. De rijtechniek wordt kritisch onder de loep genomen en de chauffeur wordt geleerd om beter te anticiperen. Dat zorgt voor een defensievere rijstijl, wat leidt tot meer verkeersveiligheid. Deze praktijk dag volg je samen met nog een chauffeur en staat onder leiding van een ervaren instructeur.

Let op! De cursus Het Nieuwe Rijden kan alleen gevolgd worden als de cursist in het bezit is van een C-rijbewijs!

Cursus-inhoud

Tijdens de cursus Het Nieuwe Rijden komen vele onderwerpen aan bod, zoals:
– Minder brandstofverbruik.
– Minder schade en onderhoud.
– Meer comfort en veiligheid voor passagiers en chauffeurs.
– Grotere verkeersveiligheid.
– Minder stress en ziekteverzuim bij de chauffeurs.
– Minder belasting van het milieu.
– Een positieve bijdrage aan het imago van uw bedrijf.
– Minder fysieke belasting voor de chauffeurs.

E-Learning

De reguliere cursus ‘het nieuwe rijden’ duurt 1 dag (7 uur). Bij de e-learning variant is het noodzakelijk dat eerst het 4 uur durende theoriegedeelte gevolgd wordt, pas daarna kan het praktijkgedeelte plaatsvinden. De duur van dit tweede deel is 3 uur.

Overig

Ben je beroepschauffeur dan kunnen alle uren meetellen als theoretische nascholing voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95).

Lees verder
calendar Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze categorie.
Bekijk onze cursusagenda voor actuele aanbod.
Bekijk onze cursusagenda  of  Neem contact op