Voor beroepschauffeurs is de cursus digitale tachograaf onmisbaar. De chauffeurs werken met de bestuurderskaart en dienen zich te allen tijde te houden aan de rij- en rusttijden. In Nederland en in andere Europese landen is het dan ook verplicht om deze rij- en rusttijden goed bij te houden. Hier speelt de digitale tachograaf een grote rol in. Het is namelijk belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken, om eventuele boetes te voorkomen.

Cursus Digitale Tachograaf

Tijdens de cursus digitale tachograaf leer jij alles over hoe je dit apparaat op de juiste manier gebruikt. Wanneer je beroepschauffeur bent is dit belangrijk om te weten, want het correcte gebruik van een digitale tachograaf draagt bij aan beter rijgedrag, meer veiligheid op de weg, eerlijke concurrentie tussen vervoerders en gezonde arbeidsomstandigheden in heel Europa. Met behulp van deze cursus zorg jij ervoor dat je het gebruik van deze digitale tachograaf binnen no-time weer helemaal onder de knie hebt.

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze cursus is bedoeld voor beroepschauffeurs die meer willen leren over de juiste bediening van een digitale tachograaf.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus digitale tachograaf komen diverse onderwerpen aan bod, zoals:

  • Wet- en regelgeving
  • Arbeidstijd regelgeving
  • Werking en bediening digitale tachograaf
  • Verplichtingen chauffeur
  • Veiligheidsaspecten t.a.v. het gebruik van de tachograaf
  • Controle door bevoegde instanties

Cursusduur

Deze cursus duurt één dag en start om 08.00 uur ’s ochtends en eindigt om 16.00 uur. Tijdens deze cursus staat de theorie centraal. Wij vinden het belangrijk dat jij een leuke en leerzame dag hebt en dat jij de vragen kunt stellen die je in de praktijk tegenkomt. Onze docenten hebben zelf op de vrachtwagen en op de bus gereden en weten daardoor dus heel goed waar ze over praten. Aan het einde van de dag testen wij jouw opgedane kennis met een leuke interactieve quiz. Na afloop ontvang je van ons een certificaat en indien je dit wenst registreren wij de 7 nascholingsuren bij het CCV voor je.

Locatie

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda voor een cursus bij jou in de buurt.

Nascholing Code 95 punten

Deelname aan de cursus digitale tachograaf kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je. Voor deze cursus moet je een geldig rijbewijs en een geldig legitimatiebewijs bij je hebben.

Kosten

De prijs voor de cursus digitale tachograaf is € 155,00. Dit is inclusief btw en exclusief de kosten voor de CCV-aanmelding.

Boek snel deze cursus voordat hij volgeboekt is.


Ben je misschien op zoek naar werk als vrachtwagenchauffeur of buschauffeur? Bekijk dan de vacatures op worktrans.nl of workbus.nl

Lees verder
calendar Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze categorie.
Bekijk onze cursusagenda voor actuele aanbod.
Bekijk onze cursusagenda  of  Neem contact op