Als chauffeur ben jij vaak hét visitekaartje van de organisatie, want je bent het eerste aanspreekpunt van een klant, leverancier of planner. Het is daarom extra belangrijk om communicatief sterk te zijn.

Communicatie betekent namelijk niet alleen praten, er komt veel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan begrip, interpretatie, timing, luisteren en vertellen. Het is voor een chauffeur belangrijk om zich zowel verbaal als non-verbaal goed te kunnen uiten. De cursus communicatieve vaardigheden helpt chauffeurs erbij om op ieder moment in staat te zijn om professioneel te communiceren.

Cursus Communicatieve Vaardigheden

Deze cursus is van groot belang voor chauffeurs. Chauffeurs hebben dagelijks te maken met klantcontact. Iedere chauffeur wil natuurlijk altijd een goede indruk achterlaten bij de klant, maar hier zijn wel goede communicatieve vaardigheden voor nodig. In deze cursus komen al deze vaardigheden uitgebreid aan bod. Denk bijvoorbeeld aan representativiteit, klachtafhandeling en normen en waarden. Na deze cursus ben je in staat om altijd professioneel te communiceren.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus communicatieve vaardigheden is een aanrader voor alle chauffeurs, want zij kunnen veel van deze cursus opsteken. Bij deze cursus komt niet alleen maar informatie over communicatievaardigheden aan bod, ook ga je kennismaken met jouw eigen kwaliteiten en zal je zelfvertrouwen een enorme boost krijgen.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus communicatieve vaardigheden komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

  • Representativiteit en beroepshouding
  • Klantbenadering
  • Persoonlijke communicatiestijl
  • Klachtafhandeling
  • Normen en waarden
  • Communicatie als onderdeel van dienstverlening
  • Kernkwaliteiten ontwikkelen
  • Dimensies van cultuur
  • Feedback geven en ontvangen
  • Waarnemen en interpretatie

Cursusduur

Deze cursus duurt één dag en start om 08.00 uur ’s ochtends en eindigt om 16.00 uur. Tijdens deze cursus staat communicatie centraal, dus het spreekt voor zich dat wij er alles aan doen om jou aan de hand van goede communicatie een leuke en leerzame dag te bezorgen. De cursus wordt gegeven door ervaren docenten, die met hun kennis uit de praktijk alles kunnen vertellen over het belang van goede communicatieve vaardigheden. Onze cursus is interactief, heeft een informele sfeer en er is genoeg ruimte om vragen te stellen. Eén ding is zeker: na deze cursus heeft jouw zelfvertrouwen een boost gekregen en ga jij geen moeilijk gesprek met de klant meer uit de weg.

Na afloop ontvang je van ons een certificaat en indien je dit wenst registreren wij de 7 nascholingsuren bij het CCV voor je.

Locatie

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda voor een cursus bij jou in de buurt.

Nascholing Code 95 punten

Deelname aan de cursus digitale tachograaf kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je. Voor deze cursus moet je een geldig rijbewijs en een geldig legitimatiebewijs bij je hebben.

Kosten

De prijs voor de cursus communicatieve vaardigheden is € 155,00. Dit is inclusief btw en exclusief de kosten voor de CCV-aanmelding.


Ben je misschien op zoek naar werk als vrachtwagenchauffeur of buschauffeur? Bekijk dan de vacatures op worktrans.nl of workbus.nl

Lees verder
calendar Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze categorie.
Bekijk onze cursusagenda voor actuele aanbod.
Bekijk onze cursusagenda  of  Neem contact op