Het rijden met een betonmixer vergt nogal wat andere rijkwaliteiten dan het rijden met bijvoorbeeld een dieplader of steenwagen. Wanneer je met een betonmixer rijdt, heb je namelijk een vloeibare lading en een bewegend gewicht van zo’n 35 ton. Vanzelfsprekend heeft dat invloed op jouw rijgedrag. Tijdens de cursus betonmixer chauffeur leren wij je alles over het besturen en onderhouden van de betonmixer.

Cursus Betonmixer Chauffeur

Tijdens de cursus betonmixer chauffeur staat de theorie centraal. Bij deze cursus is geen betonmixer aanwezig en er zal ook niet gereden worden. Bij deze cursus ligt de focus voornamelijk op hoe jij als chauffeur het beste kunt omgaan met een betonmixer.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is een aanrader voor beroepschauffeurs die rijden met een betonmixer.

Cursusinhoud

Voorbeelden van onderwerpen die tijdens deze cursus besproken worden, zijn:

  • Rijden met een bewegende massa (bochten, rotondes).
  • Veiligheidsvoorschriften en middelen.
  • Informatie over het mengen.
  • De uitlooptrechter.
  • Het schoonspoelen van de trechter.
  • Ontkistingsolie (heeft betrekking op het beschermen van de betonmixer).

Cursusduur

De cursus betonmixer chauffeur duurt één dag. Cursisten krijgen tijdens deze cursus de juiste instructies over alles wat te maken heeft met het besturen én onderhouden van de betonmixer. Dit vergt namelijk specifieke rijvaardigheden. De cursus staat onder leiding van ervaren docenten uit de praktijk, die jou aan de hand van hun jarenlange ervaring en kennis heel veel kunnen leren. Bovendien is de cursus informeel en interactief, en is er daarnaast altijd genoeg ruimte voor vragen. Wij testen jouw opgedane kennis aan de hand van een leuke en interactieve quiz. Wij kunnen je dan ook beloven dat je met veel nieuwe kennis de deur weer uitloopt.

Locatie

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda of er een cursus bij jou in de buurt is.

Nascholing Code 95 punten

Deelname aan de cursus betonmixer chauffeur kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je.

Zien wij jou op één van onze locaties?

Lees verder
calendar Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze categorie.
Bekijk onze cursusagenda voor actuele aanbod.
Bekijk onze cursusagenda  of  Neem contact op