ADR staat voor de Wet vervoer gevaarlijke stoffen. Het vervoer van gevaarlijke stoffen is gebonden aan strenge eisen, waarbij veiligheid voorop staat. De veiligheid is van groot belang bij de opslag, verpakken, laden, verplaatsen en lossen. De chauffeur krijgt hierdoor ook steeds meer verantwoordelijkheden. De chauffeur dient rekening te houden met de administratie, het rijgedrag en het nemen van maatregelen bij calamiteiten. Tijdens de cursus ADR basis leren de chauffeurs de belangrijkste wettelijke bepalingen van het vervoer van gevaarlijke stoffen, en hoe zij deze kunnen toepassen in de praktijk.

Chauffeurs die het ADR vakbekwaamheidscertificaat willen behalen, moeten slagen voor het basisexamen. Daarnaast zijn er nog aanvullende examens voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen, zoals in tankwagens of het vervoer van explosieven.

Cursus ADR Basis

De veiligheid van chauffeurs staat altijd voorop. Het vervoeren van gevaarlijke stoffen is een risicovolle taak, dus het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt uitgevoerd. Tijdens de cursus ADR basis leren wij jou daarom de belangrijkste wettelijke bepalingen van het vervoer van gevaarlijke stoffen. Dit is van groot belang voor jou als chauffeur. Zo zorg je ervoor dat je altijd veilig aan het werk gaat.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus ADR basis is een aanrader voor alle beroepschauffeurs die te maken hebben met het vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus komen vele onderwerpen aanbod, onder andere:

  • Wet- en regelgeving t.a.v. vervoer gevaarlijke stoffen.
  • Hoe te handelen in specifieke situaties.
  • De gevarenklassen van goederen.
  • Het verlenen van eerste hulp en bestrijden van brand.
  • De werking van diverse beschermingsmiddelen.

Cursusduur

De cursus ADR basis bestaat uit twee dagen en een examendag. Tijdens deze cursus staat de veiligheid van de beroepschauffeurs centraal. Aan de hand van deze cursus hopen wij duidelijk te maken waarom het belangrijk is om de wettelijke bepalingen van het vervoer van gevaarlijke stoffen te volgen. Ook leren wij je hoe je dit op de beste manier kunt toepassen in de praktijk. Onze cursus is informeel en interactief en staat onder leiding van ervaren docenten uit de praktijk. Bovendien is er altijd genoeg ruimte om vragen te stellen.

Locatie

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda of er een cursus bij jou in de buurt is. Het examen wordt afgenomen bij het CBR.

Nascholing Code 95 punten

Deelname aan de cursus ADR basis kan bij het CCV voor 14 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je.

Zien wij jou op één van onze locaties?

Lees verder
calendar Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze categorie.
Bekijk onze cursusagenda voor actuele aanbod.
Bekijk onze cursusagenda  of  Neem contact op