ADR staat voor de Wet vervoer gevaarlijke stoffen. Bij de cursus ADR basis + tank ligt de focus op theorie én praktijk. Het vervoer van gevaarlijke stoffen is gebonden aan strenge eisen, waarbij veiligheid altijd voorop staat. In deze cursus leer je daarom hoe jij als chauffeur het vervoer adequaat kan begeleiden en hoe je altijd rekening kan houden met de eigenschappen van het te vervoeren product.

Cursus ADR Basis + Tank

De veiligheid van chauffeurs staat altijd voorop. Het vervoeren van gevaarlijke stoffen is een risicovolle taak, dus is het belangrijk dat dit op de juiste manier wordt uitgevoerd. Tijdens de cursus ADR basis + tank leren wij jou daarom de belangrijkste wettelijke bepalingen van het ADR. Zo kun jij als chauffeur goed omgaan met het vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is een aanrader voor alle beroepschauffeurs die te maken hebben met het vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Cursusinhoud

Voorbeelden van onderwerpen die besproken worden zijn:

  • Wet- en regelgeving t.a.v. vervoer gevaarlijke stoffen
  • Toezicht en controle.
  • Gevaarlijke goederen.
  • Preventie.
  • Veiligheidsregels.
  • Beschermingsmiddelen.
  • Regels voor het vervoeren in Nederland.
  • Etikettering van het voertuig en de container.

Cursusduur

De cursus ADR Basis + Tank duurt drie dagen en een examendag (21 uur). Tijdens deze cursus staat de veiligheid van de beroepschauffeurs centraal. Aan de hand van deze cursus hopen wij het belang van de wettelijke bepaling van het ADR duidelijk te maken, zodat jij als chauffeur het vervoer altijd adequaat kan begeleiden en bovendien rekening kan houden met de eigenschappen van het te vervoeren product. De cursus bestaat naast theorie ook uit praktijk onderdelen. Onze cursus wordt gegeven door ervaren docenten uit de praktijk, die jou door hun jarenlange kennis en ervaring ontzettend veel kunnen leren. Daarnaast is de cursus informeel en interactief, en is er ook altijd genoeg ruimte voor vragen. Wij kunnen je dan ook beloven dat jij met veel nieuwe kennis de deur weer uitloopt.

Locatie

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda of er een cursus bij jou in de buurt is. Het examen wordt afgenomen bij het CBR.

Nascholing Code 95 punten

Deelname aan de cursus ADR basis + tank kan bij het CCV voor 21 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je

Zien wij jou op één van onze locaties?

Lees verder
calendar Er zijn op dit moment geen cursussen gepland voor deze categorie.
Bekijk onze cursusagenda voor actuele aanbod.
Bekijk onze cursusagenda  of  Neem contact op