Boek nu online

Highlights van deze cursus

 • uspVCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers.
 • uspVCA-cursus en diploma basisveiligheid (B-CVA).
 • uspOp aanvraag verzorgen wij ook VCA-Vol. 
 • uspDe cursusduur:  1 dag (7 uur).
 • uspInclusief lunch en examen.
 • usp7 nascholingsuren.

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers, en geeft aan dat een bedrijf veilig werkt en streeft naar minder ongevallen op de werkvloer. Steeds meer opdrachtgevers eisen van bedrijven in de industrie of bouwnijverheid dat zij in het bezit zijn van een VCA-certificaat. Met dit certificaat kun je aantonen dat je bewust met onveilige situaties op de werkvloer kunt omgaan. Omdat opdrachtgevers steeds vaker om dit certificaat vragen, is het belangrijk dat alle operationele medewerkers een VCA-cursus volgen en een diploma Basisveiligheid VCA (B-VCA) behalen. Goed nieuws, want hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een praktijkgerichte cursus die wordt gegeven door zeer ervaren docenten.

Cursus Basisveiligheid VCA

Het doel van een VCA-certificaat is om het aantal ongevallen op de werkvloer terug te dringen en de veiligheid te vergroten. Tijdens deze cursus leer jij hoe je veilig en verantwoord te werk kan gaan, hoe je moet handelen in noodsituaties en komen de belangrijke aspecten van de veiligheids-en gezondheidswetgeving aan bod.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus basisveiligheid VCA is belangrijk als jij tijdens je werk risicovolle werkzaamheden uitvoert. Daarnaast is het noodzakelijk dat je een VCA-certificaat hebt als je bij of voor een VCA-gecertificeerd bedrijf werkzaam bent.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus Basisveiligheid VCA komen vele onderwerpen aan bod, zoals:

 • Veiligheids- en gezondheidswetgeving
 • Gevaren, risico’s en preventie
 • Ongevallen
 • Veiligheidsgedrag
 • Gevaarlijke stoffen
 • Procedures, instructies en signalering
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Wetgeving en aansprakelijkheid
 • Noodsituaties

Cursusduur

De cursus ‘basisveiligheid VCA’ duurt één dag (7 uur). We starten om 08.00 uur ’s ochtends en eindigen om 16.00 uur. Wij vinden het belangrijk dat jij een leuke en leerzame dag hebt, waarbij je veel nieuwe en relevante kennis vergaard. Onze ervaren docenten bieden jou een gezellige dag waarbij zij de informatie op een leuke en gemoedelijke manier zullen overbrengen. Door de informele sfeer tijdens de cursus blijft de informatie langer hangen en wordt het niet saai. Voordat je het weet is de dag alweer voorbij en heb jij je Basisveiligheid VCA-certificaat (B-VCA) in de pocket. Vanaf dat moment ben jij in staat om verantwoord en veilig te handelen op de werkvloer.

Locatie

Warmenhuizen
Huisweid 4
1749 EL Warmenhuizen

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda of er een cursus bij jou in de buurt is.

Nascholing Code 95 punten

Ben je beroepschauffeur dan kunnen alle uren meetellen als theoretische nascholing voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je. Voor deze cursus moet je een geldig legitimatiebewijs bij je hebben.

Kosten cursus Basisveiligheid VCA

De prijs voor de cursus Basisveiligheid VCA is € 285,00. Dit is inclusief btw en exclusief de kosten voor de CCV-aanmelding.

VCA-vol
Op aanvraag verzorgen wij ook de cursus VCA-Vol.

Boek snel deze cursus voordat hij volgeboekt is. We zien je graag op 20 augustus in Warmenhuizen of bij een van onze andere cursussen.

 


Ben je misschien op zoek naar werk als vrachtwagenchauffeur of buschauffeur? Bekijk dan de vacatures op worktrans.nl of workbus.nl

 

Lees meer

Locatie van deze cursus

Route op Google Maps

Cursus verlopen

Helaas, deze cursus heeft al plaatsgevonden. Bekijk onze cursus agenda voor de eerstvolgende data.

Ga naar cursus agenda