Boek nu online

Highlights van deze cursus

 • usp4,5 uur theorie via e-learning
 • uspInzicht in het eigen rijgedrag
 • uspVeiliger rijden
 • uspFlink besparen op brandstofkosten
 • uspMinder bandenslijtage
 • uspMinder slijtage van de auto
 • uspBijdragen aan een beter milieu
 • usp7 nascholingsuren

Tijdens de cursus het nieuwe rijden voor de vrachtwagen krijg je beter inzicht in jouw eigen rijgedrag. Je leert hoe je kostenbesparend kunt rijden en hoe jouw rijstijl invloed heeft op veiligheid in het verkeer, de uitstoot van CO2 en de onderhoudskosten. De cursus het nieuwe rijden bestaat uit twee delen: theorie en praktijk.

Theorie gedeelte via E-Learning –

Het Nieuwe Rijden

Het theoretische deel kun je door middel van E-learning thuis uitvoeren. Dit betekent dat je de theoriecursus kunt doen in jouw eigen tijd, wanneer het jou goed uitkomt. Houd er rekening mee dat je met het theoretische deel zo’n 4,5 uur bezig bent. Om te zien of jij over genoeg kennis beschikt, ga je voor het theoretische deel een toets maken over de stof. Hierbij is het van belang dat je minimaal 70% van de vragen goed hebt. Heb je deze gehaald? Top! Dan krijg je een certificaat en kun je jezelf gaan klaarmaken voor het praktijkdeel, waarbij je samen met een ervaren instructeur een praktijkrit gaat maken.

Belangrijk: het theoriegedeelte dient afgerond te zijn voor je mag deelnemen aan het praktijkdeel.

Praktijkcursus Het Nieuwe Rijden

Tijdens de cursus het nieuwe rijden ligt de focus op jouw eigen rijgedrag. Onze ervaren instructeur neemt jouw rijgedrag kritisch onder de loep, met als doel jou beter te laten anticiperen in het verkeer. Zo ontwikkel je een defensieve rijstijl, en dat leidt tot meer veiligheid in het verkeer. Daarnaast wordt er tijdens deze cursus aandacht besteed aan hoe je het brandstofverbruik en de uitstoot van CO2 kunt verminderen. Het doel van de cursus is dan ook om vrachtwagenchauffeurs te stimuleren om energie-efficiënt te rijden. Dit heeft meerdere voordelen: het is goed voor het milieu en zorgt ervoor dat jij veiliger rijdt in het verkeer.

Wil je meer weten over het nieuwe rijden en waarom het van belang is? Bekijk de video.

Voor wie is de cursus Het Nieuwe Rijden?

Deze cursus is bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs en is onderdeel van de nascholing code 95. Voor het praktijk deel van deze cursus word je begeleid door een ervaren instructeur. Dit zorgt ervoor dat je veel persoonlijke aandacht krijgt en extra goed begeleid wordt.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus het nieuwe rijden komen diverse onderwerpen aan bod, zoals:

 • Minder brandstofverbruik
 • Minder schade en onderhoud
 • Meer comfort en veiligheid voor passagiers en chauffeurs
 • Minder stress en ziekteverzuim bij de chauffeurs
 • Minder belasting van het milieu
 • Grotere verkeersveiligheid
 • Een positieve bijdrage aan het imago van het bedrijf waar je werkt
 • Minder fysieke belasting voor de chauffeurs

Cursusduur

De cursus het nieuwe rijden duurt in totaal 7 uur (4,5 uur theorie + 2,5 uur praktijk). Het theoretische deel kun je zelf thuis uitvoeren. Het voordeel hiervan is dat jij de theorie kan gaan leren wanneer het jou het beste uitkomt. Na het behalen van de theorie ga je nog 2,5 uur rijden onder begeleiding van een ervaren instructeur waarbij je tips krijgt om je rijgedrag te verbeteren.

Cursuseisen

Let op! De cursus het nieuwe rijden kan alleen gevolgd worden als de cursist in het bezit is van een geldig C-rijbewijs. Bij deelname dien je een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen.

Nascholing Code 95 punten

Deelname aan deze praktijkcursus kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de (praktijk)punten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je.

Locatie

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda voor een cursus bij jou in de buurt.

Kosten

De prijs voor de cursus is € 338,80. Dit is inclusief btw en exclusief de kosten voor de CCV-aanmelding.

Boek snel deze cursus voordat hij volgeboekt is. We zien je graag op 15 december in Purmerend of bij een van onze andere cursussen.

Lees meer

Locatie van deze cursus

Route op Google Maps

Cursus verlopen

Helaas, deze cursus heeft al plaatsgevonden. Bekijk onze cursus agenda voor de eerstvolgende data.

Ga naar cursus agenda