Boek nu online

Highlights van deze cursus

 • uspBeter rijgedrag
 • uspMinder risico op boetes
 • uspRij- en rusttijden
 • uspMeer veiligheid op de weg
 • uspEerlijke concurrentie Nationaal/Europees
 • uspGezonde arbeidsomstandigheden
 • uspDe cursusduur: 1 dag (7 uur)
 • usp7 nascholingsuren

Voor beroepschauffeurs is de cursus digitale tachograaf onmisbaar. De chauffeurs werken met de bestuurderskaart en dienen zich te allen tijde te houden aan de rij- en rusttijden. In Nederland en in andere Europese landen is het dan ook verplicht om deze rij- en rusttijden goed bij te houden. Hier speelt de digitale tachograaf een grote rol in. Het is namelijk belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken, om eventuele boetes te voorkomen.

Cursus Digitale Tachograaf

Tijdens de cursus digitale tachograaf leer jij alles over hoe je dit apparaat op de juiste manier gebruikt. Wanneer je beroepschauffeur bent is dit belangrijk om te weten, want het correcte gebruik van een digitale tachograaf draagt bij aan beter rijgedrag, meer veiligheid op de weg, eerlijke concurrentie tussen vervoerders en gezonde arbeidsomstandigheden in heel Europa. Met behulp van deze cursus zorg jij ervoor dat je het gebruik van deze digitale tachograaf binnen no-time weer helemaal onder de knie hebt.

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze cursus is bedoeld voor beroepschauffeurs die meer willen leren over de juiste bediening van een digitale tachograaf.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus digitale tachograaf komen diverse onderwerpen aan bod, zoals:

 • Wet- en regelgeving
 • Arbeidstijd regelgeving
 • Werking en bediening digitale tachograaf
 • Verplichtingen chauffeur
 • Veiligheidsaspecten t.a.v. het gebruik van de tachograaf
 • Controle door bevoegde instanties

Cursusduur

Deze cursus duurt één dag en start om 08.00 uur ’s ochtends en eindigt om 16.00 uur. Tijdens deze cursus staat de theorie centraal. Wij vinden het belangrijk dat jij een leuke en leerzame dag hebt en dat jij de vragen kunt stellen die je in de praktijk tegenkomt. Onze docenten hebben zelf op de vrachtwagen en op de bus gereden en weten daardoor dus heel goed waar ze over praten. Aan het einde van de dag testen wij jouw opgedane kennis met een leuke interactieve quiz. Na afloop ontvang je van ons een certificaat en indien je dit wenst registreren wij de 7 nascholingsuren bij het CCV voor je.

Locatie

Deze cursus wordt gegeven op de vestiging van Worktrans en Workbus Uitzendbureau in Venlo. Hier zitten de mensen die alles weten van transport, logistiek en personenvervoer.

Vestiging Venlo
Jan van Riebeeckweg 13 B
5928 LG Venlo

Wij geven deze cursus ook op andere locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda voor een cursus bij jou in de buurt.

Nascholing Code 95 punten

Deelname aan de cursus digitale tachograaf kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je. Voor deze cursus moet je een geldig rijbewijs en een geldig legitimatiebewijs bij je hebben.

Kosten

De prijs voor de cursus digitale tachograaf is €155,00. Dit is inclusief btw en exclusief de kosten voor de CCV-aanmelding.


Ben je misschien op zoek naar werk als vrachtwagenchauffeur of buschauffeur? Bekijk dan de vacatures op worktrans.nl of workbus.nl

Lees meer

Locatie van deze cursus

Route op Google Maps
Lees 5 reviews Deze cursus krijgt van onze cursisten gemiddeld een 8
5 Reviews voor deze cursus
TOP cursus
28 jun 2018
9

Eindelijk een instructeur die de digitale tachograaf duidelijk en goed uit kon leggen.

Groeten van Koert J.

Cursus: Cursus Digitale Tachograaf
Alle onderdelen voldoende uitgelegd
28 jun 2018
7
Prima cursus
28 jun 2018
8

Alles was duidelijk en de dag ging lekker snel voorbij.

A. Seuniga

Cursus: Cursus Digitale Tachograaf
Digitale tachograaf
28 jun 2018
8

De presentatie was uitstekend en daarnaast was de verzorgde lunch erg goed. De dag was in zijn geheel erg plezierig en duidelijk. Een verbeterpunt is de volgorde van de handeling tachograaf anders invullen.

 

Groet Rob

Cursus: Cursus Digitale Tachograaf
Leerzaam!
28 jun 2018
8

Communicatie was goed. We kregen snel antwoord op onze vragen. Docent was erg enthousiast. Minpunt was dat ik geen certificaat meekreeg van de cursus.

Tjoerd H.

Cursus: Cursus Digitale Tachograaf

Cursus verlopen

Helaas, deze cursus heeft al plaatsgevonden. Bekijk onze cursus agenda voor de eerstvolgende data.

Ga naar cursus agenda