Boek nu online

Highlights van deze cursus

 • uspEen aanrader voor alle chauffeurs
 • uspInterpretatie, timing, luisteren en vertellen
 • uspLeer professioneel communiceren
 • uspLeer je kwaliteiten kennen
 • uspGeef je zelfvertrouwen een boost
 • uspDe cursusduur: 1 dag (7 uur)
 • usp7 nascholingsuren

E-learning communicatieve vaardigheden 

Als chauffeur ben jij vaak hét visitekaartje van de organisatie, want je bent het eerste aanspreekpunt van een klant, leverancier of planner. Het is daarom extra belangrijk om communicatief sterk te zijn. 

Communicatie betekent namelijk niet alleen praten, er komt veel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan begrip, interpretatie, timing, luisteren en vertellen. Het is voor een chauffeur belangrijk om zich zowel verbaal als non-verbaal goed te kunnen uiten. De cursus communicatieve vaardigheden helpt chauffeurs erbij om op ieder moment in staat te zijn om professioneel te communiceren. 

Cursus Communicatieve Vaardigheden via E-learning 

Deze cursus is van groot belang voor chauffeurs. Chauffeurs hebben dagelijks te maken met klantcontact. Iedere chauffeur wil natuurlijk altijd een goede indruk achterlaten bij de klant, maar hier zijn wel goede communicatieve vaardigheden voor nodig. In deze cursus komen al deze vaardigheden uitgebreid aan bod. Denk bijvoorbeeld aan representativiteit, klachtafhandeling en normen en waarden. Na deze cursus ben je in staat om altijd professioneel te communiceren. 

Deze cursus kun je voor een deel uitvoeren aan de hand van E-learning. Dit betekent dat je de theoriecursus kunt doen in jouw eigen tijd, wanneer het jou goed uitkomt. Houd er rekening mee dat het eerste gedeelte via E-learning zo’n 4 uur duurt. Om te zien of jij over genoeg kennis beschikt, ga je een toets maken over de stof. Heb je deze toets behaald? Top, dan kun je jezelf gaan klaarmaken voor de laatste drie uur van deze cursus op locatie. De combinatie van de 4 uur thuisstudie en de 3 uur durende sessie op locatie voldoet aan 7 uur voor jouw Code 95.  

Voor wie is deze cursus geschikt? 

De cursus communicatieve vaardigheden is een aanrader voor alle chauffeurs, want zij kunnen veel van deze cursus opsteken. Bij deze cursus komt niet alleen maar informatie over communicatievaardigheden aan bod, ook ga je kennismaken met jouw eigen kwaliteiten en zal je zelfvertrouwen een enorme boost krijgen. 

Cursusinhoud 

Tijdens de cursus communicatieve vaardigheden komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals: 

 • Representativiteit en beroepshouding 
 • Klantbenadering 
 • Persoonlijke communicatiestijl 
 • Klachtafhandeling 
 • Normen en waarden 
 • Communicatie als onderdeel van dienstverlening 
 • Kernkwaliteiten ontwikkelen 
 • Dimensies van cultuur 
 • Feedback geven en ontvangen 
 • Waarnemen en interpretatie 

Cursusduur 

Deze cursus duurt in totaal 7 uur, waarvan 4 uur aan thuisstudie en 3 uur op locatie. In deze cursus staat communicatie centraal, dus het spreekt voor zich dat wij er alles aan doen om jou aan de hand van goede communicatie een leuke en leerzame tijd te bezorgen. De cursus wordt gegeven door ervaren docenten, die met hun kennis uit de praktijk alles kunnen vertellen over het belang van goede communicatieve vaardigheden. Eén ding is zeker: na deze cursus heeft jouw zelfvertrouwen een boost gekregen en ga jij geen moeilijk gesprek met de klant meer uit de weg. 

Na afloop ontvang je van ons een certificaat en indien je dit wenst registreren wij de 7 nascholingsuren bij het CCV voor je. 

Locatie 

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda voor een cursus bij jou in de buurt. 

Nascholing Code 95 punten 

Deelname aan de cursus digitale tachograaf kan bij het CCV voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je. Voor deze cursus moet je een geldig rijbewijs en een geldig legitimatiebewijs bij je hebben. 

Kosten 

De prijs voor de cursus communicatieve vaardigheden is € 155,00. Dit is inclusief btw en exclusief de kosten voor de CCV-aanmelding. 

Ben je misschien op zoek naar werk als vrachtwagenchauffeur of buschauffeur? Bekijk dan de vacatures op worktrans.nl of workbus.nl 

 

Lees meer

Locatie van deze cursus

Route op Google Maps

Boek deze cursus direct

alarm

De door u verstrekte persoonsgegevens worden uitsluitend voor CCV aanmelding gebruikt en niet gedeeld met derden.

Op voorraad