Boek nu online

Highlights van deze cursus

 • uspGediplomeerde bhv instructeurs
 • uspAlarmeren van de hulpverlening
 • uspOntruimen van het schoolgebouw
 • uspHulpverlenen bij persoonlijk letsel
 • uspBeheersen en bestrijden van brand
 • uspCoördinatie tijdens een noodsituatie
 • uspDe opleidingsduur: 1 dag (7 uur)
 • uspInclusief lunch
 • usp7 nascholingsuren

Het is voor chauffeurs natuurlijk altijd goed om te weten wat je moet doen bij een calamiteit of ongeval. Bij de cursus BHV leer je hoe dit moet. Sinds 1994 eist de Arbowet dan ook dat iedere werkgever de veiligheid van klanten en werknemers kan garanderen door het aanstellen van een bhv’er.

Maar wat is een bhv’er? Een bhv’er is een bedrijfshulpverlener, die is opgeleid om werknemers en klanten in nood in veiligheid te brengen. Als bhv’er moet je in staat zijn om werknemers en klanten uit een brandend gebouw te redden en moet je weten hoe je eerste hulp verleent tijdens een ongeval. Deze taken vallen onder jouw verantwoordelijkheid totdat er professionele hulpdiensten aanwezig zijn. In deze cursus leren wij je in één dag hoe je goed kunt handelen bij ongelukken en calamiteiten.

Cursus BHV

Tijdens de cursus BHV krijg jij alle nodige informatie en tips over hoe je als bhv’er moet handelen bij calamiteiten of ongevallen, om zo dit zo goed mogelijk te kunnen toepassen in de praktijk. Je leert onder andere hoe je snel de hulpverlening kan alarmeren, hoe je een gebouw moet ontruimen, hoe je hulp kan verlenen bij persoonlijk letsel en hoe je brand kan beheersen en bestrijden.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus BHV is een aanrader voor alle beroepschauffeurs die in staat willen zijn om goed te handelen wanneer iemand in nood is en eerste hulp nodig heeft. Daarnaast is het geschikt voor beroepschauffeurs die graag willen weten wat zij moeten doen bij calamiteiten.

Cursus inhoud

Tijdens de cursus BHV komen vele onderwerpen aanbod, zoals:

 • Eerste hulp verlenen en handelen bij verwondingen
 • Reanimeren en gebruik AED
 • Levensreddend handelen
 • Brand typeren, gevaren kennen en bestrijden
 • Collega’s en bezoekers kunnen evacueren/ontruiming pand
 • Het beoordelen van noodsituaties

Cursus duur

De cursus BHV duurt één dag (7 uur). We starten om 08.00 uur ’s ochtends en eindigen om 16.00 uur. Aan de hand van deze cursus hopen wij jou als beroepschauffeur alles te leren over hoe je het beste kunt omgaan met noodsituaties zoals calamiteiten en ongevallen. Deze cursus wordt gegeven door gediplomeerde bhv-instructeurs, die ervoor zorgen dat jij alles komt te weten over de verantwoordelijkheden die jij als bhv’er krijgt. In deze cursus staat de theorie centraal, maar zullen er ook enkele praktijkgerichte oefeningen aan bod komen.

Nascholing Code 95 punten

Ben je beroepschauffeur dan kunnen alle uren meetellen als theoretische nascholing voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95). De aanmelding en registratie bij het CCV verzorgen wij voor je. Voor deze cursus moet je een geldig legitimatiebewijs bij je hebben.

Locatie

Warmenhuizen

Wij geven deze cursus op verschillende locaties in het land. Bekijk onze cursusagenda of er een cursus bij jou in de buurt is.

Kosten

De prijs voor de cursus BHV is € 260,00. Dit is inclusief btw en exclusief de kosten voor de CCV-aanmelding.

Boek snel deze cursus voordat hij volgeboekt is. We zien je graag op 5 oktober in Warmenhuizen of bij een van onze andere cursussen.

 


Ben je misschien op zoek naar werk als vrachtwagenchauffeur of buschauffeur? Bekijk dan de vacatures op worktrans.nl of workbus.nl

 

Lees meer

Locatie van deze cursus

Route op Google Maps

Cursus verlopen

Helaas, deze cursus heeft al plaatsgevonden. Bekijk onze cursus agenda voor de eerstvolgende data.

Ga naar cursus agenda